Grongenda

 

21 november

Op 26 november presenteert Het Schrijflaboratorium zijn nieuwe bundel "Dag en nacht" in het USVA theater (Munnikeholm 10 in Groningen). De bundel bestaat uit een verzameling van 16 teksten, verhalen en gedichten geschreven door de leden van de Groningse schrijfgroep Het Schrijflaboratorium. Tijdens de presentatie zullen een aantal leden acte de présence geven, o.a. Martijn Lindeboom van gron-fantasy. Een van de twee verhalen van zijn hand speelt in de zelfde wereld als De legende van de Zwarte Wolven.
Het belooft een inspirerende avond te worden, dus komt allen op 26 november om 20.30 uur naar de USVA (toegang 4 euro (3 euro voor studenten)).

25 oktober

4 Schrijvers, waaronder Martijn dragen voor uit eigen werk. Locatie: Boekhandel Broekhuis te Hengelo, dinsdag 28 oktober. Kijk hier voor meer info:
http://www.deweekkrant.nl
http://www.boekhandelbroekhuis.nl
http://www.hengelo.tctubantia.nl

22 september

We willen hier alle boekliefhebbers, die graag hun eigen boek uitgegeven zien, attenderen op de volgende wedstrijd:
http://www.openjeeigenboek.nl/openjeeigenboek.html Succes!

25 augustus

Eindelijk weer een nieuwe illustratie van Dzoldzaya! Hier tijdens haar gevecht met de magiër Quiring! De illustratie hoort bij het verhaal ´Zwarte Vrouw´ van de hand van Martijn. Ga naar: Meer werk > Remco Nieboer > Dzoldzaya en laat U meevoeren naar het oude Mongolië.

6 augustus

Zo! We zijn weer een beetje bekomen van een geweldig Castlefest-weekend! Binnenkort een verslag op deze site.
2 items die we nieuw op Castlefest hadden, zijn nu ook verkrijgbaar via onze webshop, te weten het boek: 'Droom van elke journalist', met daarin 5 vraaggesprekken (van Martijns hand) met fantasy-iconen. Een hilarisch boek met een verfrissende insteek!
Daarnaast is de verjaardagskalender met artwork van Remco nu ook te bestellen.

Castlefest 2008 zal plaatsvinden van vrijdag 1 t/m zondag 3 augustus 2008

Uw gastheren van gron-fantasy zijn druk bezig de laatste hand te leggen aan een fantasy-verjaardagskalender EN het eerste boek dat via onze eigen uitgeverij het licht ziet en op Castlefest gepresenteerd zal worden! Daarna zal het boek ook via onze webshop aangeboden worden.

23 juni

Martijn heeft de derde prijs gewonnen in de de spannende verhalen wedstrijd van Flair en Uitgeverij Sijthoff. Er waren 122 inzendingen. Een mooi resultaat voor zijn eerste thriller!

22 juni, (vervolg ps)

De pagina met meer werk van Remco is weer enigszins bijgewerkt.
En eenieder fingers crossed: morgen is de uitslag van de verhalenwedstrijd van Flair waarbij Martijn bij de 5 kanshebbers voor het winnaarschap zit!

ps

Er is veel gebeurd, maar vooral gaande! Volgende week hebben Uw gastheren ruimer de tijd om de site up-to-date te maken.
Houd dan ook Uw mailbox in de gaten voor de nieuwsbrief! Hebt U zich nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief, klik hier!

5 juni

Martijn heeft bericht gekregen dat zijn inzending voor de spannende verhalen wedstrijd van Flair en Uitgeverij Sijthoff op de shortlist staat. Hij zit in de top vijf van de 122 ingezonden verhalen. Het is de eerste thriller die hij ooit geschreven heeft. Op 23 juni volgt de
definitieve uitslag.

12 april
Deze week is op www.stripster.nl het nodige nieuwe werk van Remco te zien.

5 april
Deze week is op www.stripster.nl het complete stripverhaal 'Gas-vrijheid' te lezen over de afscheiding van de noordelijke 3 provincies.

28 maart
In Noorderland nr. 3 van 2008 is het stuk “De legende van de Friese Vrijheid” gepubliceerd. Het is een stuk dat feit en fictie combineert. Het feitelijke gedeelte gaat over het zogenaamde “Sigismund privilege” dat in de vijftiende eeuw zorgde voor relatieve onafhankelijkheid voor Friesland, binnen het Heilige Roomse rijk van Rooms-koning Sigismund. Het verhaal gaat over Sietske (een verre nakomeling van Saya (hier link naar haar stukje aub ;-)), die haar talenten als vervalser inzet om grietman Tunne te helpen het privilege van de koning los te krijgen. De illustraties zijn natuurlijk van Remco. Dit zesde deel van de legenden serie is voorlopig de laatste. In het najaar hopen we met een bundel van Noorderland legenden te komen, waar de al bestaande verhalen uitgebreid in terug zullen komen, aangevuld met nieuwe legenden.


6 maart
In Pure Fantasy nr. 10 is Martijns verhaal “Een vraaggesprek met… de schone vrouwe” verschenen. Dit is het derde deel van een vierdelige serie verhalen die clichés in het fantasische genre bij de kop neemt.


15 februari
Opening van de tentoonstelling “Roelof de roofridder” in het Hunebeddencentrum in Borger. Deze tentoonstelling over archeologie en ridders is helemaal rondom het verhaal van Roelof de roofridder (verschenen in Noorderland) opgebouwd. Absoluut de moeite waard om een kijkje te gaan nemen!
www.purefantasy.nl

14 februari
Nieuwe publicatie: in Noorderland nr. 2 2008 is het katern De Wessinghuizer Kronieken verschenen. Zestien pagina's verhalen, foto's, illustraties en zelfs een wandelroute van de hand van Martijn en Remco!
(www.hsf.ncsf.nl)
Lees een extra verhaal op de site van Stichting Boermarke Essen en Aas!
(www.hsf.ncsf.nl)

3 februari
Uw gastheren zijn weer on-line. Updates en restyling van de site volgen.
14 februari
Nieuwe publicatie: in Noorderland nr. 2 2008 is het katern De Wessinghuizer Kronieken verschenen. Zestien pagina's verhalen, foto's, illustraties en zelfs een wandelroute van de hand van Martijn en Remco!
(www.hsf.ncsf.nl)
Lees een extra verhaal op de site van Stichting Boermarke Essen en Aas!
(www.hsf.ncsf.nl)
3 februari
Uw gastheren zijn weer on-line. Updates en restyling van de site volgen.
24 augustus
Verslag van Castlefest 2007 staat eindelijk on-line.

24 augustus
De poster die is gedrukt van de omslag van de Steampunk-uitgave van HSF/WonderWaan is nu verkrijgbaar via de webshop van gron.

6 augustus
Twee nieuwe publicaties: in Holland SF/ Wonderwaan nr. 2 staat het verhaal “Contractbreuk” van Martijn, geïllustreerd door Remco en in de Pure Fantasy Jaarbundel, deel 2 staat het verhaal “De wetten van Maghux” van Martijn.
(www.hsf.ncsf.nl) (www.purefantasy.nl)
17 juli
Weer een nieuwe publicatie op stapel: in Noorderland nr. 6 verschijnt het tweede deel van de serie ‘feit en fictie’ van Martijn, Remco en de stadsarcheoloog van Groningen!
 
14 juli
Een eigen website voor Martijns Taekwon-Do school: www.sungzang.nl! Binnenkort wordt hij verder ingevuld!
 
3 juli
Vandaag is het magazine
Noorderland verschenen (overal verkrijgbaar), met daarin het stuk "de legende van het aarden masker" van Martijn, Remco en de stadsarcheoloog van Groningen, Gert Kortekaas

13 juni
Remco heeft de coverplaat voor Holland SF's 'Wonderwaan' nr3 (stoompunk in de Lage Landen) afgerond.
Om in de wereld van het SF-subgenre te duiken hier alvast enkele links:


8 juni
Pure Fantasy (www.purefantasy.nl)
nr. 8 is vandaag uitgekomen, met daarin Martijns verhaal “Vraaggesprek met… de Duistere Heer”, geillustreerd door Remco!
3 juni
De bookcover voor 'Orange' is genomineerd!
28 mei
Martijn is naar de uitreiking van de Unleash Award geweest. Zijn verhalen zijn vierde en negende geworden.
27 mei
Queest de Groote heeft zijn eigen site!
Wordt nog aan verder gewerkt, maar neem alvast een kijkje!
26 mei
Nog twee publicaties op stapel! Noorderland en Schrijflaboratorium, neem een kijkje.
23 mei
Nieuwe Taekwon-Do foto’s voor Sung Zang!
6 mei
Martijn heeft een aantal publicaties op stapel staan. Kijk hier wat je binnenkort kunt verwachten!
4 mei
Nieuws over Martijns Taekwon-Do school: een naam en een locatie!
9 april
Een toevoeging aan de site: Martijn gaat in september een eigen Taekwon-Do school beginnen. Kijk hier voor de achtergrond en plannen.
9 maart
Nu verkrijgbaar in de webshop: Alle Ruimte, een verhalenbundel van het USVA Schrijflaboratorium, met daarin Martijn Lindebooms verhaal ‘De schoonheid van beton’
12 feb
Martijn heeft net een zeer geslaagde schrijfworkshop met Tais Teng achter de rug. Lees hier het verslag
7 feb
Interview met Remco Nieboer in de Groninger Stadskrant.
19 jan
Interview met Remco Nieboer in de Twentsche Courant.
13 jan
Remco Nieboer heeft de eerste prijs gewonnen bij de striptekenwedstrijd van het Stripmuseum!
4 jan
Remco Nieboer heeft net bericht gekregen dat hij doorgedrongen is tot de 8 genomineerden van de wedstrijd "de belofte" van het Stripmuseum! De uitreiking is op 13 januari in Groningen.
31 dec/1 jan
Gelukkig Nieuwjaar!
2007
24 dec
Gron-fantasy heeft een Zwarte Wolventour gehouden als afsluiting van 2 jaar 'de Legende van de Zwarte Wolven'.
23 dec
Het verhaal "De risico's van het vak" van Martijn Lindeboom is verschenen in Pure Fantasy nummer 6, nu verkrijgbaar!
22 dec
Dagblad van het Noorden besteedt aandacht aan de legende van de Zwarte Wolven en de stadswandeling van zondag 24 december!
 
17 dec
Het e-book 'Orange' is vanaf vandaag te verkrijgen via TwistedShift.com.
16 dec
Gron-fantasy heeft 's avonds een Zwarte Wolventour gehouden als onderdeel van het Joelfeest van Unquendor.
10 dec
Gron-fantasy is twee Zwarte Wolventours aan het voorbereiden: 16 december voor het jaarfeest van Unquendor en 24 december voor iedereen die vlak voor kerst nog even een leuk uitstapje wil doen. Zie ook de Spotlight op deze site.
25 nov
Queest de Groote weer op StripSter om de interstrip onder de aandacht te brengen.
20 nov
Gron-fantasy treft in samenwerking met ondermeer VVV Groningen voorbereidingen voor een gratis Zwarte Wolventour op 24 december. Meer info binnenkort op de site. Schrijf de datum alvast in uw agenda!

15 nov
Gron-fantasy heeft zijn 3000e bezoeker op deze site mogen verwelkomen! Iedereen bedankt voor zijn / haar aandacht!

14 nov
Illustratie 23 en 24 van de Fantasy100 klaar
12 nov
Illustratie 22 van de Fantasy100 klaar

10 nov
De Askaran-site raakt aardig gevuld.
Maak uitgebreid kennis met dit project!

4 nov
Vier verhalen van Martijn toegevoegd op de site onder 'on-line verhalen'
31 okt
Recensie van 'De legende van de Zwarte Wolven' in Holland SF
27 okt
De cover van het e-book 'Dealing with Demons' dingt mee naar de Ariana/Quasar-award op EpicAuthors
26 okt
Martijn is weer terug uit India. Lees hier zijn reisverslag, met vele foto's!
14 okt
Een e-bookcover voor het verhaal 'Orange' van Thom Jaymes is goedgekeurd en zal binnenkort op TwistedShift te zien zijn.
7 okt
Queest de Groote weer op www.Stripster.nl, ‘Naar de Bahama’s’ is af.
22 sept
Gron-fantasy heeft nu ook een MySpace pagina. Neem eens een kijkje en wordt "friends" met Martijn en Remco!
22 sept
De presentatie van de bundel "Alle ruimte" was een succes! Binnenkort is de bundel verkrijgbaar via deze site!
20 sept
Presentatie van de USVA Schrijflaboratorium verhalenbundel, met daarin het verhaal ‘De schoonheid van beton’, van Martijn Lindeboom.
17 sept
Webshop eindelijk on-line. Voor boeken, art en meer. Neem een kijkje!
16 sept
Queest de Groote weer op www.Stripster.nl, ‘Naar de Bahama’s’ is nu halverwege.
6 sept
Het verhaal 'Droomdemon' van Martijn Lindeboom is verschenen in SF Terra nr. 199. Dit verhaal is de "alle leeftijden" versie van 'Dealing with Demons'
1 sept
'Dealing with Demons' van Martijn Lindeboom vanaf nu verkrijgbaar als e-book via TwistedShift.com
19 aug
Queest de Groote op www.Stripster.nl, dit keer het eerste deel van ‘Naar de Bahama’s’.
10 aug
Castlefest- verslag nu on-line met veel foto's

7 aug
Uw gastheren zijn terug van een geslaagd Castlefest!
Uitgebreid verslag volgt

4, 5 en 6 aug
Castlefest - Martijn Lindeboom en Remco Nieboer zullen aanwezig zijn op dit fantastische (en) middeleeuwse festival! Zoek ze op in de Pure Fantasy tent!
29 juli
Martijn heeft te horen gekregen dat hij is doorgedrongen tot de finaleronde van de Paul Harland Prijs!
22 juli
Queest de Groote entree op www.Stripster.nl!
9 juli
Spannend verhaal 'Zwarte Vrouw' toegevoegd aan het Dzoldzaya-project
 
1 juli
Queest de Groote wederom op www.Stripster.nl!
29 juni
De Legende van de Zwarte Wolven
als artikel in het magazine Noorderland met nieuw materiaal incl. prijsvraag!

27 juni
Een kijkje in het creatieve proces!
Hoe komt een Queest de Groote-strip tot stand

17 juni
Een nieuwe
Queest de Groote

10 juni
Queest de Groote staat nu ook op www.Stripster.nl!

31 mei
Eindelijk weer s een stripverhaaltje afgemaakt.
Queest de Groote

17 mei
'De Risico's van het Vak' van Martijn Lindeboom heeft de 2e plaats gehaald in de Pure Fantasy Schrijfwedstrijd.
10 mei
Het verhaal "De bron van het noodlot" van Martijn Lindeboom is verschenen in SF Terra nr. 197
9 mei
De eerste Nieuwsbrief is een feit!
Geef U ook op!

7 mei
Nu de euforie omtrent 'De Legende' steeds meer plaatsmaakt voor andere projecten hebben we de site lichtelijk omgegooid.
5 mei
Meer dan een week zonder internet gezeten :-(
Nu het nodige nieuwe artwork oa voor het Dzoldzaya-project.

4 mei
Portfolio voor TwistedShift is positief ontvangen!
Boekcovers zullen dus gemaakt gaan worden. Bekijk zelf de portfolio

28 apr
Verslag en film van het Studium Generale Groningen

23 apr
Achter de schermen wordt o.a. druk gewerkt aan nieuwe verhalen, een art-portfolio voor TwistedShift en een live afdaling in 'De Zwarte Tombe'. Binnenkort de resultaten.

Voor nu: avatars van gron-fantasy!

24 mrt
'Dealing with demons' van Martijn Lindeboom nu te downloaden op Twisted Shift! Wees er snel bij want deze maand is het nog gratis!
12 mrt
'Droomdemon' van Martijn Lindeboom geeindigd op de derde plaats in de Schrijver Gezocht schrijfwedstrijd met thema 'verraad'.
12 mrt
Meld U nu aan voor de Nieuwsbrief van gron-fantasy!
7 mrt
Vraag de bol om wijsheid in de Kamer der Kennis
 
5 mrt
De kracht van magie
4 mrt
Portretten van Quiring en Civvi
24 feb
'De legende van de Zwarte Wolven' is leestip van de week op:
Ezzulia

PureFantasy

Fantasyfan

Met dank aan beldaran
14 feb
'Dealing with Demons' van Martijn Lindeboom geeindigd op de 2e plaats in de Twisted Love Contest!
www.twistedshift.com
/contests/index.htm
13 feb
Illustratie 21 van de Fantasy100 klaar: Miracle
10 feb
Het 'DORDTs GROOT VOLKSVERHALENcafé' wordt geopend n.a.v. het boek van Ruben Koman
4 feb
Gron-fantasy heeft een Golden Award van Siterecensie.com gekregen voor de website

 golden award nr.4995 
verleend door 
Siterecensie.com 
op 4 februari 2006
3 feb
Illustratie 20 van de Fantasy100 klaar: Hades
1 feb
Recensie in Elf Fantasy Magazine
29 jan
Illustratie 19 van de Fantasy100 klaar: The First Adventure
25 jan
Pagina over Dordrecht in de 12e eeuw
24 jan
E-card service on-line. Worden vanaf nu regelmatig kaarten toegevoegd.
22 jan
Illustratie 18 van de Fantasy100 klaar: Transformation
14 jan
Nieuwe tekening van Remco Nieboer in de Fantasy100: It is Completely...
9 jan
Nieuwe tekening van Remco Nieboer in de Fantasy100: Jealously
31 dec/1 jan
Gelukkig Nieuwjaar!
2006
28 dec
2 nieuwe tekeningen in de Fantasy100, 14 en 15
16 dec
Recensie in Dagblad van het Noorden
15 dec 16.30 uur
Speciale Zwarte Wolventour voor de Bestuursdienst (alternatieve route)
12 dec
Nieuwe tekening van Remco Nieboer in de Fantasy100: Millet Dumpling
11 dec
Nieuwe tekening van Remco Nieboer in de Fantasy100: Young Ruler
9 dec 18.00uur
De auteurs van de legende van de Zwarte Wolven op Radio Borghende
7 dec
Nieuwe tekening van Remco Nieboer in de Fantasy100: Title
2 dec
Presentatie Usva Schrijfcursus
23 nov
Artikel in Dagblad Tubantia
23 nov
Nieuw werk: Mailiwi, een elf
21 nov
'Vlucht naar de realiteit' van Martijn Lindeboom geeindigd op plaats 12 bij de Paul Harland Prijs
20 nov
Meer over de hoofdpersonen uit De legende
18 nov tussen 10.00 en 12.00 uur
De auteurs van de legende van de Zwarte Wolven in het programma "het Prinsenhof" van RTV Noord
17 nov
Artikel in Bornse Courant
17 nov
Martijn Lindeboom wint tweede prijs in de Pure Fantasy schrijfwedstrijd met het verhaal "van het zwaard en het ploegijzer". Publicatie in de volgende aflevering van Pure Fantasy.
14 nov
Artikel in Twente Vandaag
13 nov
Werelden en verhalen van Martijn Lindeboom
11 nov
De Zwarte Wolven huilen nu ook op Elf Fantasy!