Remco Nieboer

Meer werk

Waterman 1972

Het symbool van het teken Waterman is de waterdrager, en deze symboliseert sociale en spirituele betrokkenheid bij de gemeenschap. Uit vorige levens is een sterk dominerend 'ik' meegebracht, en in dit leven moet je de tegenovergestelde ervaringen gaan opdoen. De levenstaak luidt: afzien van aanspraken op heerschappij en zichzelf niet als de navel van de wereld zien. Met dit karmapunt heb je een open geest met veel vingertoppengevoel, en kun je met veel mensen uit allerlei uiteenlopende groepen en uit diverse sociale lagen omgaan. En dat kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben: je voelt je betrokken bij de mensheid als geheel, of je wordt er juist door in een isolement geworpen.Na de eerste looppasjes kwamen de eerste pennenstreken. Vanaf mijn tiende levensjaar heb ik de meeste tijd opgeofferd aan het tekenen van strips. Via StarWars en superhelden naar eigen personages in zowel strips als illustraties. Realistisch in de zin van: mogelijk in mijn gedachtengang. Vakkundige achtergrond is de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen, grafisch ontwerpen.
Uitgangspunt blijft het vormgeven van fantasieën, die desondanks doorweven zullen blijven met de realiteit, daar de menselijke maat het werk moet laten bezinken.
Net zoals legenden.
Voor het genereren van beeldmateriaal voor 'De legende van de Zwarte Wolven' zijn allerhande materialen gebruikt zoals potlood, verf en niet te vergeten de computer.

Momenteel ben ik voornamelijk bezig met illustraties voor diverse fantasy-magazines en Noorderland en daarnaast nog mijn strip-demon Queest de Groote en vrij werk. Helaas kan ik niet overal gelijktijdig aan werken en zit ik nog opgescheept met een full-time baan.
Daarnaast vroeg het opknappen van een oude Skoda ook de nodige tijd dit jaar.

Bekijk dit project op: www.gron-fantasy.nl/Skoda/Rapid.htm


Remco_Avatar avatar


* Deze website ligt in het verlengde van onze samenwerking voor het boek 'De legende van de Zwarte Wolven'