Martijn Lindeboom

Meer werk
 

 


Sinds mijn vroege jeugd ben ik al gefascineerd door andere en verre werelden. Dat kunnen de middeleeuwen zijn, of het Star Wars universum, of technologie, of India, of wat dan ook. De 'sense of wonder' die centraal staat in Science Fiction en Fantasy is de drijvende kracht achter mijn schrijven (zelfs in mijn verhalen die als (semi)realistisch te kwalificeren zijn).
Ik schreef vroeger voornamelijk SF (in de cyberpunk hoek, gepubliceerd in een aantal afleveringen van SF Terra, begin jaren '90) en Dark Fantasy (over Quiring, de zwarte magiër), maar toen ik afstudeerde (publiekrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen) en ging werken heeft de schrijverij een aantal jaren stil gelegen.
Sinds begin 2004 heb ik de pen weer serieus opgepakt en ik ben inmiddels druk bezig met het herschrijven van mijn tweede, volledige Fantasy roman. De werktitel is 'Askáran, het levende schaakspel' en het speelt in een bedachte, fantasy samenleving tegen een middeleeuwse, Hindustaanse achtergrond. Het bordspel 'Askáran' speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Zie voor meer informatie over deze wereld de Askáran sectie op deze site.
Daarnaast ben ik ook bezig met het herschrijven van een groot aantal oude verhalen over mijn (anti)held Quiring. Ook hier hoop ik een roman van te maken. Een goede stap in die richting is de publicatie van 'de legende van de Zwarte Wolven', die integraal onderdeel is van de Quiring cyclus.
De legende van de Zwarte Wolven is in november 2005 verschenen en via de webshop van deze site te bestellen. Een uitgebreide sectie van deze website is gewijd aan de legende. Dit onderdeel kan gezien worden als aanvulling op en uitbreiding van het boek.
In september 2006 is mijn korte verhaal in het Engels ‘Dealing with Demons’ verschenen op de Amerikaanse website Twisted Shift. Dit e-book is daar te downloaden.
Verder zijn er meerdere verhalen van mijn hand verschenen in tijdschriften en een bundel (zie Meer Werk).

Veel plezier op deze (inmiddels zeer uitgebreide) site!

Groeten,

Martijn Lindeboom


Quiring_Avataravatar


* Deze website ligt in het verlengde van onze samenwerking voor het boek 'De legende van de Zwarte Wolven'